• 0652 065 021
  • info@edusparx.nl

Moodle-scholen met elkaar om tafel: wie doet mee?!

Moodle-scholen met elkaar om tafel: wie doet mee?!

In ons onderwijs staat de elektronische leeromgeving Moodle centraal. De spin in het onderwijsweb, zeg maar. Het geeft ons de kans om zelf de regie te voeren over ons eigen leermateriaal. Yeah!

Wikiwijsleermiddelenplein en VO-content

Deze week was ik aanwezig bij een presentatie van VO-content over de mogelijkheid om onder andere het materiaal van de Stercollecties (m.i.v. het komende schooljaar meer dan 60!) te importeren in de eigen elektronische leeromgeving. Geen linkjes, maar gewoon 1:1 in Moodle, inclusief de toetsen. Je kunt ook zoeken naar en kiezen voor alle items binnen het Wikiwijsleermiddelenplein. Een geweldige ontwikkeling!

IMS LTI

Moodle heeft vanaf versie 3.1 een fantastische mogelijkheid om op eenvoudige wijze LTI-koppelingen te maken (als provider én als gebruiker). Leeractiviteiten van elkaar gebruiken zonder de eigen elo te verlaten, complete cursussen beschikbaar te stellen aan anderen binnen en buiten de school: Moodle maakt het mogelijk!

Eindelijk kunnen we op eenvoudige wijze schooloverstijgend samenwerkenzonder de unieke eigenheid te verliezen! Dát biedt enorme kansen!

Kerndoelen en leerpaden

Moodle 3.1 heeft uitgebreide mogelijkheden om curriculumgericht de inhoud vorm te geven: domeinen, kerndoelen, eindtermen etc. En je kunt dan per groep en -als je wilt- per leerling het leerpad samenstellen waarbij de kerndoelen en eindtermen worden gekoppeld aan leeractiviteiten in Moodle. Stevige materie, maar de moeite van het uitwerken waard!

Samen aan de bak

Hoe mooi zou het zijn om als Moodle-scholen met elkaar om tafel te gaan, elkaar te informeren over ‘wat gaande is’, elkaar te inspireren en kansen te zoeken om met elkaar samen te werken aan mooi onderwijs?!

Uitgedaagd? Mooi! De tijd is er rijp voor en de leerlingen hebben er recht op! Laat je korte reactie hieronder achter. Tijd voor actie, dusz! En daar hebben we verschrikkelijk veel zin in!


Afbeelding: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e9/Soy-whey-protein-diet.jpg/1280px-Soy-whey-protein-diet.jpg 

edusparx

Inspirator Onderwijs & ICT, E-learning, Moodle-specialist, docent in het VO en altijd geïnteresseerd in nieuwe uitdagingen.

Laat je bericht achter