• 0652 065 021
  • info@edusparx.nl

Methode-links in ’n administratiesysteem?

Methode-links in ’n administratiesysteem?

Hartstikke handig om Single Sign On in te kunnen loggen bij allerlei apps en methodelinks van uitgevers die je als leerling of docent nodig hebt. Via een Entree-koppeling is dat snel geregeld.

Als het gaat om weblinks naar digitale methodes van de commerciële uitgevers, dan is jouw digitaal leerplatform (bijvoorbeeld Moodle) daar de meest logische plaats voor. Het gaat immers om onderwijs.

Automatische toewijzing in jullie leeromgeving
Moodle-provider OpenEdu uit Eindhoven heeft een prima oplossing om de bestelde methodelinks binnen Moodle aan te maken en toe te kennen aan de juiste leerling. De weblinks zijn dan in een persoonlijk blok binnen de ELO beschikbaar. En daar horen ze ook thuis.

Weblink opnemen in cursuspagina
Soms heeft een school de weblinks naar deze onderwijsmethoden opgenomen in hun administratiepakket Magister of Somtoday. Je kunt dan gelukkig toch de weblink opnemen in jouw cursus in bijvoorbeeld Moodle. Je moet alleen de juiste EAN (ISBN) kennen. De link ziet er dan als volgt uit:

  • https://toegang.thiememeulenhoff.nl/EAN
  • https://toegang.noordhoff.nl/EAN
  • https://toegang.malmbergnl/content?ean=EAN

Op de plaats van ‘EAN’ staat dan het juiste nummer.

De leerling moet zich dan nog wel via Entree bekend maken. Maar dat gebeurt al bij het inloggen in het administratiepakket Magister of Somtoday. En anders is dit de  rechtstreekse weblink: https://entree-account.kennisnet.nl/.

Als je er niet uitkomt, dan is hulp nooit ver weg. Neem contact op met de ICT-afdeling van jouw school of met EduSparx | Passie voor leren.

edusparx

Inspirator Onderwijs & ICT, E-learning, Moodle-specialist, docent in het VO en altijd geïnteresseerd in nieuwe uitdagingen.

Laat je bericht achter