• 0652 065 021
  • info@edusparx.nl

MyMaps en jouw creativiteit

MyMaps en jouw creativiteit

Ik geef graag een tip door die ik kreeg voor GoogleMaps. Behalve snel plaatsen opzoeken en routes bepalen kun je ook binnen MyMaps jouw ​ eigen kaarten​ maken (MyMaps​ ) met eigen prikkers op die kaart. ​

Afbeeldingsresultaat voor google maps

En nog sneller: je kunt ook een ​ spreadsheet met informatie importeren​ in jouw eigen kaart. En die spreadsheet kun je binnen Moodle laten ​invullen door jouw leerlingen​ middels de activiteit ‘enquête’ of ‘database’!

Als je de map deelt met jouw leerlingen, dan kunnen zij ook rechtstreeks hun gegevens invullen, inclusief foto’s en video.

En ook: je kunt op eenvoudige wijze meerdere lagen over jouw map leggen, bijvoorbeeld per klas of groep.

Als je jouw fantasie ff op z’n beloop laat, dan komen de meest creatieve ideeën aan de oppervlakte. Een ​ paar​ voorbeelden.


FF in de brainstorm

Talen
Geef elke leerling een stad in Frankrijk / Engeland / Duitsland en laat hem daarover een aantal zinnen schrijven (eventueel over ’n bepaald onderwerp) en daarna inleveren in Moodle. Jij importeert dit in Google Maps en voilà: de kaart is klaar! Je kunt dit per klas doen of in één keer voor de hele jaarlaag.

Godsdienst
​Deel de klas in groepen van vier leerlingen en geef elke groep “een kerk” in Alkmaar waar ze informatie over moeten verzamelen en inleveren (bijvoorbeeld 10 zinnen).

Overzichtje als afbeelding van een aantal kerkgebouwen in Alkmaar

Geschiedenis
​Idem, maar dan geschiedkundige straatnamen of speciale plekken in de stad.

Aardrijkskunde
Laat elke leerlingen iets vertellen over ’n bijzondere stad in Europa in het kader van ’n bepaald thema.

Biologie
Laat ze de biotoop in hun thuisomgeving beschrijven in inleveren.

Mentoren
Laat leerlingen de eerste les na de grote vakantie hun vakantiebestemming of woonadres invoeren en kort beschrijven (eventueel aan de hand van jouw vragen).

Jouw fantasie is ​ the limit​ !


edusparx

Inspirator Onderwijs & ICT, E-learning, Moodle-specialist, docent in het VO en altijd geïnteresseerd in nieuwe uitdagingen.

Laat je bericht achter